Grønne poteter.Grønne poteter.

GRØNNE POTETER: Bildene her er typisk eksempel på grønne – og giftige – poteter. Har du kjøpt slike poteter, bør du kaste dem med en gang. Grønt betyr giftig.
Det er slett ikke en spøk med grønne poteter. De er nemlig giftige. Når poteten er utsatt for lys, blir den grønn fordi den produserer klorofyll. Det alene er ikke farlig. Skummelt blir det først når klorofyll blandes med et annet stoff som heter solanin. Dette stoffet finnes i alle poteter, men mengden øker i blanding med klorofyll. Og da blir poteten giftig. Er poteten litt grønn så er hele poteten giftig. I for store mengder er disse stoffene giftig. De gir hodepine og kvalme. I store mengder kan de også skade nervesystemet. Lever grønne poteter tilbake til der du kjøpte de eller kast den.

5 Responses to Grønne poteter.

  • Det hjelper ikke å koke potetene hverken tre eller fire ganger. Det grønne forsvinner kanskje men det er bare klorofyll. Giften som dannes samtidig forsvinner ikke

  • For å fjerne det grønne elementet i potetene og gjøre de spiselig: Gi potetene et hurtig oppkok i rent vann og avkjøl disse! Når de er blitt kalde, kok potetene (opp igjen og) til de er ferdige! Dette fjerner det grønne elementet og potetene blir faktisk spiselig! Har gjort dette selv i mange år!

  • 🙂 😉 :mrgreen: 😥 🙄 😥 👿

  • Vil bare svare på Kaare Jan sit spørsmål om de grønne potetene. Jeg har vært på åkeren i dag og plukket potetrester. Mange av disse potetene var grønne. Jeg ville undersøke hva dette var slags potet og er veldig glad for at jeg googlet litt. De er jo rett og slett giftige….
    Er rett og slett poteter som har blitt gravd opp og det som ligger for lenge i sola blir da grønne. Ikke noe genmanipulering, kun naturen som går sin gang.

  • Grønne poteter? Potetene jeg er vant med å spise er enten svakt rød eller hvite. Hvorfår får vi grønne poteter? det står forklart ovenfor, men er det nødvendig å selge dem når vi vet at disse kan være giftige? Er disse potetene genmanipulert? for å hente kortsiktig økonomisk gevinst? Jeg bare spør, vi mennesker skal hele tiden utfordre naturens naturlige muligheter for vekst, noe som naturen selv ordner med. Nei, la naturen bestemme når, hvordan rotvekstene skal være og vi mennesker behandle dem på riktig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
mai 2019
M T O T F L S
« jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031