Doner en gave til Raumabudstikka.com


gronn-sjo-01
Grønt hav forbindes ofte med langt varmere strøk enn Rauma.
Dette er et vanlig fenomen når sommeren nærmer seg.
Kalkalgen opptrer gjerne i store mengder.
Kalkalgen er ikke farlig. Verken for fisk eller mennesker. Når det blir store mengder farger den sjøen grønn eller turkis. Det er vakkert å se på, men sikten i sjøen blir sterkt redusert. Der man før kunne se bunnen på flere meter reduseres vertikalsikten til bare noen centimeter.
Fisken forsvinner. Fisken mistrives i farvann med mye kalkalger. Det er mulig at den setter seg fast i gjellene og at fisken foretrekker å gå ut av fjordene eller senke seg til større dybde.
gronn-sjo-02Fra gammelt av sa de at fisken trekker ut og ned når havet blir grønt. følge nettsiden til Havforskningsinstituttet, er oppblomstringen av planteplanktonet ufarlig. Ulempen med planktonoppblomstringen er at den gjør havet uklart, og hindrer sikt for sjøpattedyr.
Havforskningsinstituttets nettsider kan opplyse om at de har gjort svært få observasjoner av sel eller hval i områder med mye Emiliania-alger. Det har også vært påstått ved flere anledninger at fisken blir borte når havet farges grønt.

gronn-sjo-03Denne grønnaktige fargen er mest sannsynlig en indikator på store oppblomstringer av en algetype med navn Emiliania huxley. Den grønne fargen på sjøen oppstår når sollyset reflekteres fra kalkplatene. Cellene er dekket med kalsiumskjell og algene kan forekomme i store konsentrasjoner.
oppblomstring av algen skje dersom havtemperaturen stiger. Grønnfarging som resultat av Emiliania huxley ble for første gang registrert i 2001. Siden den gang har det forekommet ved flere anledninger, og det grønnaktige havet anses nå for å være et rimelig normalt sommerfenomen.

plankton

 

 

ALGE: Her er «synderen» – denne encellete algen er trolig årsaken til at sjøen er lysegrønn.

Foto: Havforskningsinstituttet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

raumabudstikka

fjernhealing healer healing

fjernhealing healer healing

somaras,brudeslør,slør,somaras,brudeslør,slør,brudetyll,chiffonslør,silke,mette,marit,somaras;
sjelebilder
Raumabudstikka

Raumabudstikka er en liten portal i Isfjorden Rauma i Møre og Romsdal. Rauma budstikka ønsker alle i og utenfor Rauma hjertelig velkommen hit inn. Både store og små. Vi setter pris på om du sender materiale fra der du bor til Raumabudstikka. Eller du rett og slett har noe på hjertet du vil lufte.

Innleggskalender
juni 2018
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


 

Spam