Bonsai.

En bonsai er et tre eller en busk som er plantet i en skål og holdt i miniatyr ved hjelp av spesielle dyrkingsmetoder. Bonsai formes etter bestemte regler som bygger på gamle tradisjoner fra det fjerne Østen. Trimming av grener, bladverk og røtter utgjør en viktig del av bonsaidyrkingen og noe av det mest interessant er nettopp den spesielle omsorgen man legger i utforming av treet. Ordet bonsai er et japansk ord: “bon” betyr skål og “sai” betyr tre. Ideen bak det hele er ganske enkel – å dyrke små planter i skål på en måte som gjenskaper deres opprinnelige form i naturen, dvs. en miniatyrutgave av trær man finner i naturen.
Det å dyrke små trær begynte i Kina en gang rundt det 6. århundre. Senere ble dette brakt av buddhistiske munker til Japan der den ble videreutviklet til den kunsten vi kjenner igjen i dag. Bonsai kom til den vestlige verden etter den andre verdenskrig. Størrelsen på bonsaitrær varierer mellom 20 og 70 cm. Det finnes ikke så mye informasjon om disse trærne i Norge til tross for at dette kan være en givende hobby. Anbefaler på søke på google. 🙂
Her er webadressen til et www.norskbonsai.diskusjonsforum.no
Her er webadressen til Europeian Bonsai Association: www.ebabonsai.com
Under her er fotografier av noen flotte bonsai trær funnet på google som ikke er copyright merket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31