Den internasjonale Teddybjørndagen 27.oktober
I dag er fødselsdagen til Theodore «Teddy» Roosevelt, og dermed er det på høy tid å gjøre ekstra stas på kosebamsene rundt om i de tusen hjem.

At dette også er fødselsdagen
til tidligere president Theodore Roosevelt er ikke tilfeldig. Historien til teddybjørnene starter nemlig en høstdag i 1902, da president Roosevelt var på jakttur i Mississippi.
Ivrig etter å tilfredsstille presidenten hadde vertene fanget en bjørnunge som de bød fram som mål. Men Roosevelt vegret seg og skal ha sagt at om han skjøt den lille karen, ville han aldri kunne se guttene sine i øynene igjen.

Konsekvensen
av denne avgjørelsen ble nok større enn det Roosevelt kunne ha forestilt seg. Allerede neste dag hadde massemedia skrevet om historien, og den politiske illustratøren Clifford Berryman fikk laget en tegning av presidenten som ikke ville skade den hjelpeløse bjørnungen.


Tegningen tente fantasien
hos butikkeieren Morris Michtom i New York som bad kona si Rose om å lage to utstoppede plysjbjørner for å hedre presidenten. Paret døpte de to tøybamsene «teddy bjørn» og plasserte dem i vinduet på butikken.
Teddybjørner er som regel med på det meste.
Omtrent samtidig holdt den tyske bedriften Steiff på å produsere en europeisk tøybamse med det ikke fullt så velklingende navnet «Bar55PB».

Men mens interessen
blant europeiske kjøpere var svært laber, var den amerikanske interessen for tøybamser gedigen. 12000 bamser ble sendt til USA og solgt under navnet «Teddy bjørn». Og kort tid senere var det dette navnet som ble det vanlige, også i Europa.
104 år senere
er teddybjørnene fortsatt et kjent og kjært eie for både ung og gammel. Og i motsetning til andre leker som plutselig dukker opp på barnerommet, og forsvinner kort tid etter, har teddybjørnene tålt tidens tann.
Teddybjørnenes
popularitet er kanskje ikke så merkelig. I disse urolige tider gjelder det å ta vare på alt som er positivt. Og en myk og varm tøybamse representerer noe trygt og godt, som er stillferdig til stede og som aldri fordømmer.

Så til alle dere teddybjørner der ute, i dag er dagen deres. Gratulerer så mye!
Sakset tekst fra ABC nyheter.
Rauma Ullvarefabrikk A/S Veblungsnes Åndalsnes
Her får du kjøpt nydelig kvalitetsgarn og tilbehør til å lage bamser av.
På websiden www.raumaull.no finnes opplysninger om forhandlere av garn og mønster.
Og er du i nærheten så er fabrikkutsalget verd et besøk.
Har plukket ut 2 bilder her som er kjempesøt og enkle å strikke.


One Response to Den internasjonale Teddybjørndagen 27.oktober

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31