På Skaret i Fræna kommune. Her ser vi parkering av Fræninger foran Skarsvingen som er på skitur på Skaret. Melsetra til venstre og Urdfjellet rett frem og litt til venstre. Til høyre går det skiløyper ned mot Skarvatnet og innover mot Malmeserta og Batnfjorden. Til høyre er der Skarstua står nå. Da bildet ble tatt var det ikke noe der, men til høyre og litt bak ble det senere startet en pølsbu av Rødal fra Molde, som senere bygde Skarstua.

Utforkjørsel i Malmedalen ved Vollbakken. Fra før krigen. Rett frem ser vi Røsholbotn. Til venstre som er lite synlig har vi Tustenfjellet. Fremmeste veien ser vi Nekstadbakken som har hus til høyre lengst frem.
I det kvite huset garden til høyre bodde Karoline og Lars Malmedal(skoleLars), som senere ble tatt over av Peder L og Ruth Malmedal. Til høyre litt bak (som vi så vidt skimter løa av) bodde Petra og Peder J Malmedal, som senere bygde nytt hus og løe like ved utforkjørselen på høyre siden. Garden ble senere tatt over av Marry og Gullow Johan Malmedal. Hvem peronene som stod på veien er usikkert. Men kan ligne på Peder J Malmedal og husets sønn Per eller Kåre og naboenes folk. Er det noen som kjenner de igjen og vet noe om utforkjørselen?

Bildet er trolig fra under krigen. Då Bud Auto hamna utfor gamlebrua på Tornes da bilen var på slep. På bildet ser vi Johan Markvard Aarønæs som kom unna uten noen skader.

Ole «Feten» Eidem (på hesten, Ole var fødd om lag 1900) og Olaf Haukåsfeten (fødd 1894). Truleg tatt på garden Feten i Elnesvågen, Fræna i Romsdal. Bildet er teke om lag 1920.

Handelstedet Dalseth, Elnesvågen i Fræna.

Rutebåt på Moldefjorden. Bildet er tatt fra Reknes i Molde. I bakgrunnen ser vi Moldeholmene og Romsdalsalpene.

 

Bildene er sendt inn av Lars Aarønæs. Stor takk til han.

One Response to Gamle bilder fra Fræna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031