Grevlingen til nytte eller besvær? Grevlingen er god å ha i hagen.
Hater du de slimete ekle brunsneglene som innvaderer hagen din. Ja, da må du ønske grevlingen velkommen. I løpet av kort tid rydder den nemlig hagen din for de ekle slimete krypene. Den er sjelden mere enn 3 uker på et sted for å rydde opp, før den forflytter seg til et annet sted. Brunsnegle som de fleste har kjennskap til og Oldenborrelarve som kanskje ikke er så godt kjent. Oldenborrelarver spiser opp gressrøtter som resulterer i at gressplena dør. De legger egg i plener og gressbakker. Når eggene klekkes begynner larvene å spise på gressrøttene. Dette fører til at det oppstår gule, visne partier i plenen.
Det er et omfattende arbeid å bli kvitt larvene. Grave og frese opp skadde plenpartier, plukke opp alle larvene og lage ny plen. Da er det bedre å ovelate det det til naturen som Grevlingen. Angrepet av oldenborre og brunsnegle har økt i omfagn og det er spådd storinnvasjon for begge arter sommeren 2011.
Brunsnegle, oldenborrelarve/bille eller grevling? Ta vare på Grevlingen!

Og til dere som har tatt livet av grevlingen:»Kos dere med brunsneglen, oldenborrelarver/biller og mus osv. Det har dere fortjent»!

One Response to Grevlingen er god å ha i hagen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31