Grytå hennar mor

Sykelig fedme, fremmede ukjente e-nummer, ferdigmat, spiseforstyrrelser, fedmerealitert diabetes, svangerskapsfedme. Ja, ja lista er lang og aldri før har vi spist på mye nøkkelhullsmat som nå. Allikevel fortsetter fedmeproblemene og spre seg.
Fra gammelt av kunne jeg ikke huske at noen hadde ekstra kilo etter at barnet var kommet ut av magen på mor. Nå kan en lese på blogger at det begynner å bli populært å lage mat fra bunnen av og at mange savner husmorskole. Mange har begynt å sy egne klær til eget bruk og for salg og stikkebølgen er på topp.
Naturlig mat fra bunnen, naturlige fibre som bomull, ull og silke er moderne. Den miljøbevisste vil ikke ha klær som er laget av plastikk. Ikke varmer dem heller og de tilfører kroppen giftstoffer.
Ja, nå er det altså moderne å være husmor 😀vaskemaskin
FAMILIENS TRIVSEL (den åndelige er kanskje den aller viktigste), riktig kosthold, hjemmets økonomi, husets vedlikehold, stell av klær. Slik ble husmorens oppgaver definert i oppslagsverket «Kvinnen i dag» fra 1957. Aldri hadde Norge hatt så mange husmødre som på 1950-tallet. Aldri skulle de få det så fint og bli så dyktige. Få ante at det som ble glansperioden, også var svanesangen. 20 år senere var «husmoryrket» et pust fra en svunnen tid. Hva var egentlig så godt med «det gode husmortiåret»? Fra mellomkrigstiden hadde det gått en vind av reformiver over nordisk forbrukerpolitikk. I 1952 var det slutt på varerasjoneringen. Nye tekstiler, nye apparater, nye matvarer flommet inn til forbrukere som hadde større kjøpekraft enn på
lenge.
Husmorskolene – Her er noen bilder som tilhører digitalmuseet fra svunne tider. Du kan også lese om husmorskoler forskjellige steder 😛
Trykk på bildene for større format.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31