kiting-runar
Her ser vi Runar driver å kiter på Røsos. De sorte prikkene bak er reinsdyr som tilskuere 😀
Kiting er en spennende og morsom sport der utøveren bruker en drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. Hastigheten man oppnår med kite er veldig avhengig av vinden og underlag. Vanlig fart i kiting er ca 2-3 ganger vindhastigheten.De fleste kitere bruker kiten sin innenfor et begrenset geografisk område, for å leke og utforske terrenget i sitt lokale turområde. Det er ikke så mange som bruker kiten til langturer på fjellet, selv om dette er økende, og godt promotert gjennom konkurranser som Varanger Arctic Kite Enduro (VAKE).
Kiting blir i enkelte tilfeller omtalt som en ekstremsport – men det er en sport som alle kan mestre. Kiting passer i alle aldre og er en fin familieidrett der alle kan utøve sporten på sin måte, om det er langtur, kort tur, triksing, race, ekspedisjoner eller annet – om du er 10 eller 80 år.
Det er kroppsvekten din som du hovedsakelig bruker når du kiter. Armene bruker vi kun til å styre og bestemme kraften i kiten med – du trenger altså ikke være spesielt sterk. Normal grunnfysikk er det eneste kriteriet. Å lære kiting kan være både vanskelig og innebære en viss risiko dersom man prøver å lære på egen hånd. Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne, ta et kurs. Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon.
Takk til Ingvill Maria som har sendt inn fotoet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
september 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930