Kråke (corvus cornix)

Kråka er en svart eller grå og svart spurvefugl som er utbredt i Nord og øst i Europa.
Kråker hekker i monogame par som holder sammen i årevis. Hekketiden er april/mai med kull på fire til fem unger. Yngletiden er fredet.
Kråkene lever i kompliserte sosiale grupper og utvikler gode mentale evner for å klare seg.
Det er drevet litt forskning på kråker og mange hevder at de utvikler intelligens på linje med primater. Det er bevist ved forsøk at de kjenner igjen ansikter, de legger planer og lager verktøy. Dette er bevist ved ”belønningsmetoden”.
I høst og vinterhalvåret samler kråkene seg til natten og drar ut på ”jobb” hver for seg om dagen. Denne måten for å komme seg gjennom en vanskelig tid i matveien er kanskje for å beskytte seg mot predatorer, holde varmen og utveksle erfaringer.
Denne tiden er det vel heller ikke så påtrengende å hevde sitt territorium som i hekketiden.

Ola Hesjastaur

anmerk. Kråkene er fotografert på Åndalsnes Rauma i Møre og Romsdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
desember 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031