Kruttrøyk – Gunsmoke – Ken Curtis – Festus Haggen. Ken Curtis, sønn av en Colorado sheriff, forlot sitt hjemland for å søke lykken som sanger i Los Angeles. Han møtte opp med sangeren Jo Stafford som sendte Ken er demo innspilling til bandleder Tommy Dorsey. Dorsey signerte Ken som en erstatning for Frank Sinatra.Curtis forlot Dorsey band å tjenestegjøre i hæren under andre verdenskrig. På slutten av krigen, sang han låten «Tumbling tumbleweeds» på Stafford radio show. Sangen, en umiddelbar hit, lanserte sin karriere som en cowboy skuespiller / sanger. Han har senere dukket opp i flere John Ford filmer, inkludert The Searchers, hvor Vesten ble vunnet og Rio Grande. (Kens evne til å få slike roller var sannsynligvis delvis på grunn av hans 1952 ekteskap med Fords datter Barbara.) Kens vant rollen som Gunsmoke nestleder sheriff Festus Haggen i 1964. Selv om han ble ansatt for å fylle tomrommet etter den avgående skuespilleren Dennis Weaver, viste Curtis ‘karakter ekstremt populær. Som et resultat, forble han med showet i mer enn 10 år, fram til sin oppsigelse i 1975. I 1983-84, dukket Kens i en annen westernfilm, The Yellow Rose, med Cybill Shepherd og Sam Elliott. Han trakk seg tilbake til Fresno, California, hvor han døde i 1991 i en alder av 74 år.
Biografisk karakter.
Som Dodge City Marshal, er Festus en stolthet i Haggen familien, en klan av nei-konto hillbillies som kanskje har mindre enn 32 tenner blant dem. Selv analfabet og ofte usammenhengende, har figuren tjent stor respekt av Dodge sitt byfolket som en dyktig politimann. Og han den mest fargerike bosatt i denne grensebyen. Festus er intenst lojal mot Matt Dillon og teller Matt som ett av sine to beste venner blant annet også hans muldyr. Hans magre lønn som en stedfortreder tvinger ham til å gjøre strøjobber for å få endene til å møtes, så når han ikke dekker Marshal Dillon i ryggen, er han mest sannsynlig og maler en låve eller graver en brønn for å tjene ekstra inntekt. Festus er en ungkar, noe som ikke burde komme som noen overraskelse på grunn av sin utdanningsbakgrunn og mangel på personlig hygiene. På fritiden kan han bli funnet på Long Branch Saloon og venter på at noen skal kjøpe ham en drink.One Response to Kruttrøyk – Gunsmoke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
september 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930