Barn trenger foreldre med alkovett i jula.

Nettstedet «Av og til uten alkohol» skriver følgende.

Barn trenger foreldre med alkovett i jula. Jula står for døren med mange festelige anledninger for både voksne og barn. Voksnes alkoholbruk kan skape utrygghet og gjøre det som skulle vært en trivelig stund til vondt minne for de minste. November markerer starten på festsesongen for mange. I årets to siste måneder omsettes det 58 millioner liter alkohol til tørste nordmenn. Dette er 6 millioner liter (11%) mer enn gjennomsnittet. Dette påvirker også barna. Nå går AV-OG-TIL sammen med 12 andre landsomfattende organisasjoner ut for å minne voksne om at barn trenger voksne som tenker seg om før de drikker i jula. I november og desember vil kampanjen ”Hvor mange glass tåler barnet ditt?” være synlig gjennom annonser, presse og aktiviteter både lokalt og i sosiale medier for å bidra til en tryggere julefeiring for barn og unge. Barn vil at voksne skal være voksne, at de skal lytte, være med på lek og være slik de pleier å være. Ikke at de skal bli kunstig fjollete, fjerne eller selvopptatte, slik mange blir når de tar seg et glass, eller to eller tre. Barn trives best med edru voksne, og ønsker seg gode og trygge grenser. Hvor mye du vil drikke sammen med barn velger du selv. Og det kan være lurt å velge før du er i situasjonen.

Velstående drikker mer foran barna.

De som tjener mest penger tenker seg minst om når det kommer til å drikke alkohol foran barna. I hjem hvor man tjener mer enn 1.5 millioner drikker man også langt flere enheter foran ungene enn andre viser en fersk undersøkelse fra alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL. En ny undersøkelse AV-OG-TIL har gjort viser at personer med en husstandsinntekt over 1.5 millioner synes det er mer greit å drikke foran barn enn andre.  Dette gjelder særlig på fest.  På landsbasis mener 57 prosent at man bør holde seg unna alkohol på fest når det er barn til stede. Hos de med husstandsinntekt over 1.5 millioner er det kun 45 prosent som mener det samme. – Det undersøkelsen viser gjennomgående er at når inntekten går opp så blir holdningene stadig mindre restriktive. Disse tallene er oppsiktsvekkende og det er klart at barn av velstående foreldre har et likt behov for trygge rammer som alle andre, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen. De med høyest inntekt drikker også langt flere enheter på fest foran barna. I den totale befolkningen er det 19 prosent som oppgir at de drikker mellom tre til fem enheter.  Av de spurte som tjener over 1.5 millioner svarer 36 prosent at de drikker det samme. I tillegg oppgir en av fem av de som har husstandsinntekt over 1. 5 millioner at de drikker over 6 enheter på fest med barn til stede. – Det er fryktelig vanskelig å vite hvor mange glass man kan drikke før det blir ubehagelig for barn. Det vi vet er at barn reagerer tidligere på alkoholbruk enn det foreldrene tror. Ingen av oss er vaksinert mot at vi forandrer oss når vi drikker. Eller at barna våre reagerer på det. Uansett hvor mye penger vi tjener eller hvor høy utdannelse vi har, sier psykolog Gøril Westborg Smiseth ved Kompasset i Oslo.

Admin Raumabudstikka anbefaler å bli med på Facebook gruppa http://www.facebook.com/avogtil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Block

Enter Block content here...


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.

Næringsliv
oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31